Kaaslust BIO Schapenkaas
OverzichtSchapenkaas is de oudste kaassoort van Nederland. Met de bereiding van deze
kaas zet Kaaslust zich in voor het behoud van het Friese Melkschapen ras.
Schapenkaas heeft een mild, aromatische smaak en zit vol waardevolle
voedingsstoffen. Uniek is het hoge gehalte aan vitamine B13, een weldaad voor
het maag- en darmstelsel. Schapenkaas past perfect op de kaasplank of in
salades, bij pasta of op de pizza. Probeer het ook eens op grof volkorenbrood,
verrassend lekker.
Productkenmerken
Naam: Kaaslust BIO Schapenkaas
Productgroep: Halfharde kaas
Melksoort: Gepasteuriseerde schapenmelk Bio
Vetgehalte i.d.s.: 50 %
Rijpingstijd: 4 weken
Stremsel: Microbieel stremsel
Kaaskorst: Coating, natamycine vrij
Consistentie: Snijdbaar en smedig
Smaak: Mild, met typische smaak van schapenzuivel
Allergenen: Melk (lactose)