Kaaslust BIO Geit Turfschuur
OverzichtKaaslust beschikt over een unieke rijpingsruimte, namelijk een oude turfschuur.
Deze kazen worden ingesmeerd met karamel, een natuurlijk product. Eenmaal
in de karamel krijgen de kazen in de turfschuur een natuurrijping. Hierdoor krijgen
de kazen een zachtromige, iets zoete smaak. Onze klanten zeggen dat de
geitensmaak niet overdreven is. Het is een zeer evenwichtige kaas.
De wanden van turf laten lucht door, dus de luchtvochtigheid is relatief hoog,
meer dan 95% van de luchtvochtigheid. Met andere woorden: ideale
omstandigheden om kaas te rijpen. Deze specifi eke geitenkazen rijpen meestal
tussen de 5 en 12 maanden. De combinatie van het recept, de turfschuur en de
karamel geeft deze geitenkaas een zeer dynamische smaak: men proeft licht
het turf en de bodem van de turfschuur, in combinatie met een vleugje zoetheid.
Deze kaas kan worden geserveerd op een salade, bijvoorbeeld een peer- of
perziksalade met noten of na het diner, als dessert of gewoon bij de borrel.
Allergenen: Melk (lactose)
Lactose komt in iedere soort melk voor, dus ook in geitenmelk. Geitenmelk bevat echter wel minder lactose dan koemelk. In veel gevallen wordt geitenmelk, en dus ook geitenkaas, daarom beter verdragen dan koemelk door mensen met een lactose-intolerantie.
Productkenmerken
Naam: Kaaslust Bio Geitenkaas turfschuur
Productgroep: Halfharde kaas
Melksoort: Gepasteuriseerde biologische geitenmelk
Boer: De Bree, Oosterwolde, Friesland
Vetgehalte i.d.s.: 50 %
Rijpingstijd: 16 weken
Stremsel: Microbieel stremsel
Kaaskorst: Karamel
Consistentie: Snijdbaar en smedig
Smaak: Mild en iets zoet